zaterdag 23 mei 2009

Laguna de Llanganuco

De eerste tour op maandag had de hoofdbestemming Laguna de Llanganuco, maar onderweg deden we ook verschillende andere plaatsen aan. Dat is ook wel fijn, want het is een hele rit naar deze meren toe.

Als eerste deden we een klein plaatsje, waar we stopte op de local plaza (plein).
DSC05607

Vervolgens gingen we door naar de meren. De weg omhoog naar de op grote hoogte gelegen meren was niet zo best. De weg was onverhard en het was dus hobbelen naar boven over de smalle weg die met veel bochten en haarspeltbochten naar boven leed. De meren waren zeker de moeite waard, alleen jammer dat de tijd bij de meren nog redelijk bepert was. De blauw groene kleur van het water is heel apart en erg mooi.

DSC05688

DSC05760

DSC05661

DSC05668

DSC05722

DSC05680

Op de terug weg stopte we nog bij een toeristisch restaurant voor de lunch. Toeristisch betekend hier vooral duur. Tenminste duur voor hier, vergeleken met Nederland is het nog steeds goedkoop. De kwaliteit was in dit restaurant ook niet super, maar ja we hadden geen ander keuze.

Na de lunch gingen we weer verder en deden we nog een plek aan waar in de jaren 70 een compleet dorp vernietigd was tijdens een zeer krachtige aardbeving. Naast de schok van de aardbeving hebben lawines vanuit de omliggende bergen het dorp compleet met de grond gelijk gemaakt. Op deze plek is ook een begraafplaats te vinden die ontworpen is door een Zwitserse architect, deze was er echter al voor de aardbeving.

DSC05845

DSC05849

DSC05851

Geen opmerkingen:

Een reactie posten