zondag 17 april 2011

Terug van vakantie

Inmiddels zijn we al weer ruim een week terug van vakantie. Door de hoeveelheid werk die tijdens onze vakantie was opgehoopt was ik niet eerder toegekomen aan het plaatsen van een berichtje op mijn blog. Onze reis is goedverlopen. Wij zijn echter niet naar Bariloche gegaan omdat de trein 2 dagen eerder vertrok vanwege een voor ons onbekende feestdag. We hadden eerder gebeld om te vragen wanneer de trein vertrok, maar daar had men toen niets over gezegt.

We hebben dus onze route aangepast. We zijn een paar dagen langen in de stad Buenos Aires gebleven dan eerder gepland en hebben vervolgens de bus naar Mar del Plata gepakt. Deze stad ligt aan de atlantische kust van de provincie Buenos Aires. Vanuit Mar del Plate zijn we verder door gegaan naar een kleiner plaatsje Miramar. Hier hebben lekker kunnen fietsen en wandelen in de duinen en bossen. Het fietsen was een flinke tijd geleden voor mij omdat fietsen hier in Peru op de meeste plekken levensgevaarlijk is.

Vanuit Miramar zijn we via Mar del Plata met de trein terug gegaan naar de stad Buenos Aires. Als je dacht dat er Nederland oude treinen rond reden, dan had je deze moeten zien. De locomotief was wel redelijk modern, waarschijnlijk omdat de orginele locomatief het begeven had. De wagons stamde echter nog uit het stenentijdperk. Ook het spoor was niet best en we hobbelde flink bij een snelheid die net veel meer was 60 km per uur.

Vervolgens zijn we nog verder gegaan naar Uruguay, waar we voor ons bekende Piriapolis bezocht hebben. Ook zijn we nog een dag in Maldonado en Punta del Este geweest, maar dit is niet ver van Piriapoplis.

Foto's zal ik later nog plaatsen. Deze moet ik nog verder uitzoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten