vrijdag 23 januari 2009

Gamarra

Gisteren ben ik met Karina naar Gamarra geweest, een winkel district hier in Lima. Volgens Karina is alles daar het goedkoopste te verkrijgen, maar het is geen mooi winkel centrum. De prijzen zijn er inderdaad erg laag, maar de kwaliteit van de producten is ook niet altijd even goed (en merken zijn vaak namaak). Helaas heb ik geen foto's kunnen maken omdat ik op advies van Karina de camera niet meegenomen (i.v.m. diefstal). Gamarra ligt in een niet al te beste buurt, hoewel in Gamarra zelf heel veel security en politie rondloopt. Voor degene die toch nieuwsgierig zijn naar de hoe het er daar uitziet, wat foto's op Google: http://images.google.com/images?hl=en&q=gamarra%20lima&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Gelukkig zijn er ook hele mooie winkelcentra zoals bijv. Jocky Plaza, wat niet heel ver van ons appartement is. Helaas betaal je daar wel wat meer, maar het ziet dan ook uit zoals bijvoorbeeld de Barones in Breda. In Gamarra is het minder fijn winkelen, zeker als blanke, omdat het er extreem druk is en de straatverkopers als vliegen op de stront op je afkomen, om te proberen namaak merk artikelen te slijten.

Verder zijn we even naar het atelier geweest waar de handtassen van Karina worden gemaakt, dit is vlakbij Gamarra. Het pand waar het atelier op de tweede etage gevestigd is ziet er mooi uit, maar van binnen is het een stuk minder. Je kunt binnen aan de gebruikte materialen en afwerking zien dat het ooit een mooi huis was, maar dat was lang geleden. Het pand ligt in de verkeerde wijk en binnen is alles oud en slecht onderhouden. Het atelier zelf is overigens niet meer dan een aantal naaimachines en tafels waar 3 mannen aan het werk waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten