woensdag 21 januari 2009

Op de berg in het centrum van Lima

DSC04159






DSC04169

DSC04169

DSC04208

DSC04218

DSC04227

DSC04217

In het centrum van Lima is een berg waarvandaan je over de hele stad kunt uitkijken. Voor 10 Soles (2,50 Euro) konden we met een busje naar boven. De wijk op de helling van de berg is echter niet zo'n goede wijk, wat bleek uit het verzoek van de gids om alle ramen te sluiten toen we de betreffende wijk in reden. Hierbij kreeg je toch wel het gevoel dat je in safaripark rijd...

De rit naar boven was best eng, aangezien de weg naar boven erg smal is er er geen vangrail of iets dergelijks was om een val in de afgrond tegen te gaan. Bij bochten en busjes in tegen gestelde richting was het helemaal eng, aangezien de weg niet breed genoeg was om fatsoenlijk te passeren. Het is eigenlijk een wonder dat er niet regelmatig busjes naar beneden storten.

Eenmaal boven hadden we een mooi uitzicht over de stad en we konden nog net de zon zien ondergaan. Het uitzicht is zeker de moeite waard omdat je over de hele stad heen kan kijken. De rit naar beneden was minder goed geregeld en we moesten vrij lang wachten, terwijl het onduidelijk was waar we nu moesten gaan staan wachten. Na lang wachten zaten we eindelijk een overvol busje.

Als je dacht dat de rit naar boven eng was, nou dan stond je wat te wachten met de rit naar beneden. Het busje ging met een enorme vaart naar benden, vlak langs de afgronden. Het leek er op dat het een sport voor de chauffeur was om de remmen niet te gebruiken, tenzij er tegenliggers aankwamen. Wederom waren de tegenliggers een probleem, waarbij het busje vlak langs de afgrond moest manoeuvreren. De reactie van de passagiers leken op die van mensen die in een achtbaan zaten, inclusief het schreeuwen. Ik werd overigens bijna fijngeknepen door Karina. Uiteindelijk kwamen we toch heelhuids beneden aan, een opluchting voor alle passagiers van het busje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten